In het licht!

Margreet Lugt met 'Amalia'viool Lucienne van der Lans Vioolbouw De Luthiers Dordrecht
=
door Lucienne van der Lans

19 maart, 2020

Margreet Lugt: violist en docent

Wij kennen Margreet al jaren. Ze heeft het bouwproces van de Amalia-viool op de voet gevolgd en had de eer er als eerste op te spelen (zie foto). Voor ons een reden om haar eens in ons ‘licht’ te zetten.

Ze begon op 7-jarige leeftijd met blokfluit- en AMV-les op de muziekschool in Terneuzen. Na een jaar mocht ze zelf een instrument kiezen, het werd de viool. Op 18-jarige leeftijd ging ze naar het conservatorium in Rotterdam, waar ze afstudeerde met een 9 als eindcijfer en de vermelding Cum Laude-met lof.

Al tijdens haar studie werd Margreet gevraagd om in Nederlandse orkesten te komen spelen. Ze remplaceerde in o.a. het Gewestelijk Orkest, het Frysk Orkest, het Residentie Orkest en het Randstedelijk Begeleidings Orkest. Ook maakte ze plaatopnames met Fay Lovsky, speelde in de hit ‘Annie hou jij mijn tassie effe vast’, in reclames voor Douwe Egberts én in een discoband.

Sinds haar studietijd geeft zij les aan de muziekschool Hoekse Waard en sinds vijf jaar ook bij ToBe in het Dordtse Energiehuis. Op beide plekken controleert en selecteert ze aan het einde van het schooljaar samen met Lucienne alle violen, celli en strijkstokken voor onderhoud, zodat de leerlingen na de zomer weer een goed onderhouden instrument tot hun beschikking hebben.

Margreet: “Lesgeven is een groot cadeau, omdat je als leraar een tijd mag meelopen met een leerling en hen mede kunt begeleiden naar volwassenheid. Ik waardeer Lucienne’s eerlijkheid en dat zij en haar personeel altijd tijd maken voor mij en mijn leerlingen en klaar staan wanneer er plotseling iets gerepareerd of vervangen moet worden. Je voelt je er altijd welkom!”

 

Deze nieuwsberichten zijn ook interessant