In het licht! Ivan Nogueira Martinez, cellist

Ivan Nogueira Martinez info@calvinofoto.com nieuwsbrief De Stapel atelier Lucienne van der Lans Dordrecht@calvinofoto.comAllRightsReserved2018
=
door Lucienne van der Lans

19 juni, 2020

Iván Nogueira Martinez (Spanje, 1990) is een professioneel cellist, gevestigd in Rotterdam. In juni 2015 voltooide hij zijn Master Klassieke Muziek aan Codarts, Conservatorium Rotterdam. Sindsdien ontwikkelt hij zijn muzikale activiteit als freelance cellist en leraar. Iván heeft een privépraktijk en is verbonden aan Muziekcentrum Rotterdam en het Leerorkest Drechtsteden.

Hij treedt regelmatig op met zijn eigen projecten maar werkt ook samen met andere ensembles en orkesten. Iván combineert zijn klassieke muziekopleiding vaak met een wereldmuziek- en jazzachtergrond. De afgelopen jaren is hij zeer actief geweest in de ontwikkeling van diverse projecten, die nu zijn grootste identiteitskenmerk zijn. Onze huidige muziekscene vraagt ​​steeds meer veelzijdige artiesten, waardoor hij open blijft staan ​​om nieuwe mogelijkheden te verkennen – een constant leerproces waarbij de interactie met andere artiesten essentieel wordt. Diverse projecten en ensembles van Iván:
* DOT Quartet – jazz & folk on strings!
* Agathe Ensemble
* Akom Ensemble

Iván: “Toen ik in 2013 naar Nederland besloot te verhuizen om mijn Master af te ronden, had ik niet verwacht hoeveel dit land, zijn mensen en zijn cultuur zouden betekenen voor mij. In 2015 haalde ik mijn masterdiploma, maar toen dacht ik: wat nu? Dit is een van de grootste angsten voor elke muzikant. Maar door mijn passies en instinct te volgen kwamen er mooie kansen en kreeg ik de mogelijkheid om mij nog meer als kunstenaar en persoon te ontwikkelen. Natuurlijk kun je dat niet alleen, ik heb het geluk gehad de juiste personen op mijn pad te ontmoeten. Een van die personen is Lucienne. Sinds onze eerste toevallige ontmoeting voelde ik haar eerlijkheid, vertrouwen en interesse voor mij. Ik ben dankbaar, nu ik een mooie eigen lespraktijk heb opgebouwd, dat mijn leerlingen op zeer goede instrumenten spelen die Lucienne met goede zorg in haar atelier speelbaar heeft gemaakt. Geduld, kwaliteit en liefde voor haar werk. Zij inspireert mij daarmee steeds omdat dit eigenschappen zijn die we allemaal wensen te hebben in ons eigen vak.”

Deze nieuwsberichten zijn ook interessant