In ’t licht! violist Ozan Cetinkaya

Ozan Cetinkaya, violist Dordrecht Lucienne vioolbouw
=
door Lucienne van der Lans

1 december, 2020

Ozan Cetinkaya, violist

“Al sinds mijn 4e ben ik met muziek bezig. Op die leeftijd leerde mijn vader mij de Turkse Folk’s trommel bespelen. Ik kom uit een muzikaal gezin waarbij ik van iedereen wat heb meegekregen. Op mijn zevende schreven mijn ouders me in bij muziekschool ToBe voor de Wereldreis-cursus. In een jaar tijd mocht ik allerlei instrumenten proberen, maar eigenlijk wist ik al na een maand wat het instrument van mijn dromen was: de viool.

Op 14 december 2008 begon ik met mijn eerste officiële vioolles bij viooldocent Peter Frankhuizen, waar ik tot 2016 bleef. Daarna had ik bij ToBe nog twee jaar les van Margreet Lugt. In 2018 startte ik op het conservatorium van Rotterdam, Codarts, waar ik de opleiding Wereldmuziek volg met als specialisatie Turkse muziek bij viooldocent Michalis Kouloumis. Studeren op het conservatorium was altijd van jongs af aan mijn droom.

Mijn eerste, tweede, derde en vierde viool kwamen uit het atelier van Lucienne van der Lans, ik groeide steeds naar de volgende maat toe. Met Lucienne heb ik sinds die tijd nog steeds een heel goed contact. Inmiddels heb ik zelf vioolleerlingen en die hebben ook weer een instrument van Lucienne.

Naast mijn studie speel ik veel in Turkse ensembles op bruiloften en feesten. Mijn droom na mijn studie is een eigen lespraktijk te starten en zelf veel te spelen. Al die jaren dat ik bij Peter en Margreet les volgde wist ik: later wil ik van mijn muzikale hobby mijn werk maken. En het is me gelukt!”

Deze nieuwsberichten zijn ook interessant