In het licht! Celliste Scarlett Waakop Reijers

Scarlett Waakop Reijers celliste nieuwsbrief De Stapel Lucienne Vioolbouw Dordrecht
=
door Lucienne van der Lans

23 december, 2021

“Hallo! Mijn naam is Scarlett Waakop Reijers en ik ben bijna 15 jaar oud. Ik speel cello en doe dit sinds de basisschool. Daar merkte ik dat ik het super tof zou vinden om later meer met muziek te kunnen doen. Daarom raadde mijn docent me destijds aan om bij de Havo/vwo voor Muziek en Dans (HMD) in Rotterdam te gaan kijken.

Toen ik er in 2018 voor het eerst binnenkwam, wist ik dat ik daarvoor wilde auditeren. Ik heb het er tot nu toe ontzettend naar mijn zin en hoop me in de bovenbouw nog veel verder te kunnen ontwikkelen als muzikant. Ik speel zowel klassiek als pop en jazz!
Net voordat ik naar de HMD ging, had ik een ⅞ cello uit het atelier van Lucienne. Een hele cello was toen nog net iets te groot. Daar heb ik mijn eerste twee jaar heel fijn op gespeeld. Na die jaren was ik toch op zoek naar een hele cello. Samen met mijn cellodocente ben ik toen bij Lucienne cello’s gaan uitproberen. Daar heb ik toen mijn droom cello gevonden! Ik ben dol op de klank van mijn cello en ik denk dat ik nooit meer een mooiere zal vinden.
Op 18 oktober mocht ik een stukje van het Haydn celloconcert spelen ter promotie van een nieuw op te zetten kunstfonds. Samen met twee dansers en de mensen van Nachtzonmedia hebben we dit opgenomen in het Singer museum te Laren. Via deze link kun je het hele filmpje bekijken.
Met school heb ik in oktober deelgenomen aan het project BeVoice in Berlijn. In negen dagen studeerden we twee voorstellingen in met zangers en dansers: Katalyse en Risiko. Op www.bevoice.eu  kun je meer informatie vinden over dit internationale project.
Ik kom heel graag in het atelier van Lucienne, het hout ruikt zo lekker, net als veel van de potjes. Het hangt er vol met prachtige instrumenten en ik heb er zelfs een dag mogen helpen! Dat was een geweldige dag die ik nooit zal vergeten. Ik hoop dat ik nog vele jaren klant mag blijven en er soms cello mag komen spelen.”

Deze nieuwsberichten zijn ook interessant